زیرکی در برابر دشمن
بسم الله الرحمن الرحیم.
مقدمه
بعضی مثلها و داستانها از بس که خوبند، همه خود را مصداق آن می دانند، اما در عمل ثابت می شود کی مصداق آن ضرب المثل است، ضرب المثل مقاله ی ما از همین دست ضرب المثلهاست که می گوید: دانا را یک اشاره کافیست.
سیاستمدار دانا، چه کسیست.
در دنیای پر پیچ و خم سیاست که همه دنبال منافع خود یا منافع ملی هستند؛ باید با زیرکی و هشیاری چه در سیاست داخلی و چه در سیاست خارجی وارد صحنه شد و حق را استیفا نمود. میدانیم که در سالهای اخیر، کشور ما با کشورهای دیگر وارد معامله شد و در مقابل لغو تحریمها، تعهداتی را پذیرفت، از ابتدا معلوم بود که مذاکره با قدرتهای بزرگ شیطانی، کار سختی است و نیازبه زیرکی فوق العاده ای دارد، حضرت علی (علیه السلام) انسان مسلمان را زیرک و هوشیار در برابر مسائل معرفی می کند: «المؤمن کیّس عاقل؛[1]مومن زیرک و عاقل است».
بحمدالله مذاکره کنندگان ما با هوشیاری و درایت کافی وارد میدان شدند و تواستند به موفقیتهایی هم دست یابند، ولی نباید کار را تمام شده فرض نموده و دلخوش به این توافق بود، زیرا که تجربه نشان داده و این بار هم نشان داد که اعتماد به آمریکا و وعده های او سرابی یش نیست، چرا که برخلاف توافق، تحریمهای جدیدی بر ضد ایران منعقد ساخت و در عمل تحریمهای سابق به شکل دیگری ادامه دارد.
رهبری نظام در دیدار 29 بهمن با مردم آذربایجان شرقی، بر ادامه هوشیاری در برابر دشمن و اعتماد نداشتن به او تاکید نمودند: واقعیت آن است که بعد از مذاکرات طولانی و بستن قرارداد و تمام شدن قضایا، حالا می گویند نمی گذاریم و صراحتاً تهدید به تحریم جدید می کنند. این، واقعیتِ امریکا است و در مقابل این دشمن، نمی توان چشم خود را بست و حمل بر صحت کرد.
ایشان خطاب به مردم گفتند: ملت عزیز ایران، طرف مقابل شما یک چنین عنصری است، بنابراین باید بیدار و هوشیار باشید. [2]
سسخن آخر
مسلمان باید زیرک و هوشیار باشد، اگر چه مذاکره کنندگان ما با درایت وزیرکی مناسب در مذاکره با طرف غربی حاضر شدند؛ ولی خلف وعده آنها (طرفهای غربی) بعد از توافق، بی اعتمادی به آمریکا را برای ما بیش از پیش نمایان می کند. نکته ای که رهبری از ابتدای مذاکرات بر آن تاکید داشتند
پی نوشتها
[1] شرح آقا جمال خوانسارى بر غرر الحکم و درر الکلم / ج1 / 187 / 714 المؤمن کیس عاقل. ..... ص : 187
[2] پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبری