عدم مشورت، حادثه میآفریند
بسم الله الرحمن الرحیم
وقتی که کسی دست به کاری (مخصوصا کارهای بزرگ) میزند و نتیجه مطلوب را نمیگیرد، او را سرزنش نموده و میگویند: لااقل با یکنفر مشورت میکردی و از این قبیل سخنان
در دین ما خیلی نسبت به مشورت با دیگران تاکید ده است؛ امام حسن مجتبی (علیه السلام) که شهادتش را پیش روداریم (بروایتی) میفرماید: «ما تَشاوَرَ قَوْمٌ إِلاّ هُدُوا إِلى رُشْدِهِمْ.» [1]
ترجمه: هیچ قومى با همدیگر مشورت نکنند، مگر آن که به رشد و کمالشان هدایت شوند.
در فرهنگ ایرانی و اسلامی ما نقش مشورت با دیگران غالبا در تشکیل خانواده و ازدواج، نمایان میشود، که متاسفانه در این دوره جدید تا اندازهای کمرنگ شده است.
بیاعتنایی به نظر دیگران و افرار باتجربه، در امر ازدواج باعث بروز مشکلاتی مانند تشکیل خانوادههایی با اختلافات کم وبیش، و حتی گاهی منجر به طلاق، میشود(که امثال این طلاقها را کم و بیش در پیرامون خود میبینیم).
گاهی مشورت نکردن با دیگران، باعث به انحراف کشیده شدن فرد میشود، جوانی که کار ثابتی ندارد و هر روز دنبال کارمیگردد (کاری به بحث سیاسی نداریم) این فرد طبعا سرخورده شده و لازم دارد که در این مواقع حساس زندگی، مشورت بزرگترها و تجربه دیدهها را (از بیکاری خود که چگونه مدیریتش کرده و به بحرانی برایشان تبدیل نشده) بشنود، ولی چون که به این کار اهمیت نمیدهد یا ...، جذب افراد بیکار هم سن و سال بیتجربه خود شده و کم کم ممکن است به مواد مخدر و ... دچار شود.
پینوشتها
1ــ تحف العقول ص 233
امام حسن (ع)، مشورت، ازدواج، طلاق، جوان، بیکاری
دنبال می شوید