وبلاگ سید

وبلاگ سید به امید خدا، حاوی مطالب متنوع مذهبی با رویکرد قرآنی و حدیثی است.

وبلاگ سید به امید خدا، حاوی مطالب متنوع مذهبی با رویکرد قرآنی و حدیثی است.

وبلاگ سید

لبریز مطلبهای نو می باشد این وبلاگ ما
مقبول دادار توانا افتد این وبلاگ ما
دارد تنوع مطلبش، با رویکردی از حدیث
و رویکردی هم ز قرآن دارد این وبلاگ ما

امیّد دارم که نشیند ذائقه ات را رفیق
"حتما " نمی گویم و گویم شاید این وبلاگ ما

هر کس شود محبوب حق، او کار و بارش روبه راست
مقبول دادار توانا افتد این وبلاگ ما

سید

آخرین نظرات
نویسندگان

۳ مطلب در ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ ثبت شده است


بسم الله الرحمن الرحیم

همینطور که در لابه لای جمعیت به پیش می رفت، ناگاه با دوستش ــ که مدتها بود او را ندیده بود ــ برخورد کرد. همدیگر را در آغوش گرفتند و احوال هم را جویا شدند. به دوستش گفت: از موقعی که تشکیل خانواده دادی دیگر تو را ندیدم، حالا بگو ببینم زندگیت تا کجا رفته؟ بچه داری نداری؟ دوستش گفت: بحمدالله دو تا بچه دارم و سومی هم نزدیک است به دنیا بیاید.
سپس دوستش از او پرسید: تو صاحب اولاد شدی؟ گفت: اگر خداوند بخواهد دکتر و دوا جواب داده اند و من هم نزدیک است بچه دار شوم، برایم دعا کن که اولاد سالم و صالحی نصیبم شود.

اولاد صالح و شایسته، آرزوی هر پدر و مادری است.
خداوند می فرماید: «وَ الَّذینَ یَقُولُونَ رَبَّنا هَبْ لَنا مِنْ أَزْواجِنا وَ ذُرِّیَّاتِنا قُرَّةَ أَعْیُنٍ‏ وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقینَ إِماماً» آیه 74 سوره فرقان

ترجمه آیه: و آنان که مى‏گویند: پروردگارا، براى ما از همسران و فرزندانمان روشنى دیدگان (نسل‏هاى صالح و پاک و متقى) عطا کن و ما را بر پرهیزکاران (در مسابقه به سوى ایمان یا رهبرى در اصول و فروع و معارف) پیشوا گردان. [1]

همانطور که فرزندان صالح و شایسته، نور چشم والدین خویشند؛ همانطور هم وقتی کشور اسلامی داری جمعیتی کافی و شایسته و کارآمد باشد، برای او روشنی دیده و زینت و اعتبار خواهد بود.

سخن آخر اینکه: فرزندان صالح و شایسته برای یک خانواده نور چشم و برای کشور اسلامی، زینت و اعتبار است.

پی نوشتها
[1] ترجمه مشکینی ص366

برای مطالعه در مورد "آیا اسلام تک فرزندی را قبول دارد؟" کلیک کنید

۰ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰ ۲۴ خرداد ۹۵ ، ۲۳:۵۵
سید حسین سیدی


بسم الله الرحمن الرحیم

خدا رحمتش کند روزی مرحوم پدربزرگم ــ که به شغل چوپانی و کشاورزی مشغول بود ــ بر سر آب دادن گوسفندان با یک نفر دیگر بگو مگو پیدا می کنند، آن چوپان غریبه، تعداد فرزندانش را به رخ می کشد. مرحوم پدربزرگم از آن چوپان ــ که همسن و سالش بوده و او قبلتر از پدربزرگم به رحمت حق پیوست ــ می پرسد، تو چند فرزند داری؟ هشت فرزند، پدربزرگم می گوید: من نه فرزند دارم. از آن پس رابطه بین این دو کمکم بیشتر شده و رفیق می شوند.
ما این داستان را بهانه ای برای ورود در بحث فرزند آوری قرار دادیم.

البته کسی طرفدار فرزند داشتن بی برنامه و بی حساب و کتاب نیست. و الان هم مسائلی مثل شغل و ازدواج و غیره، مانند قدیم نیست و دارای پیچدگیهایی شده است، از یکطرف دیگر تک فرزندی داری معایب و مشکلات مختص به خود است، بنابراین باید حد وسط را برای فرزند داشتن در نظر گرفت، ولی در هر حال نباید از یاد برد که کمیت و کیفیت جمعیت چیزی نیست که بتوان از کنار آن رد شد.
کشورهای اروپایی هم بر روی مسئله ازدیاد جمعیت متمرکز شده اند، زیرا همانطور که پیشرفت و رفاه جمعیت (کیفیت حال جمعیت) ملاک نظر هست؛ به همان اندازه کمیت جمعیت هم ملاک است.  چندیست کشورهای اروپایی بر روی افزایش جمعیت متمرکزشده اند و ما ...[1]

اسلام همانطور که به تشکیل خانواده اهمیت می دهد، همانطور هم به فزونی یافتن جمعیت مسلمانان (با برنامه مناسب) اهمیت می دهد.  پیامبر اسلام می فرماید:‏ «تَنَاکَحُوا تَنَاسَلُوا تَکْثُرُوا فَإِنِّی أُبَاهِی بِکُمُ الْأُمَمَ یَوْمَ الْقِیَامَةِ وَ لَوْ بِالسِّقْط» [2]

ترجمه حدیث: ازدواج کنید تا نسل شما فزونی گیرد، همانا من در روز قیامت حتی به فرزندان سقط شده شما به دیگر امت‌ها می‌نازم.

سخن آخراینکه: اسلام همانطور که به تشکیل خانواده اهمیت می دهد؛ همانطور هم به داشتن فرزند اهمیت می دهد. کشور اسلامی ما باید با برنامه ای مدون بسمت افزایش جمعیت حرکت کند.

پی نوشتها
1ــ برای مقایسه سیاست افزایش جمعیت در ایران با اروپا و آمریکا، کلیک کنید.

2ــ  جامع الاخبار شعیری ص101

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۴ خرداد ۹۵ ، ۲۳:۲۵
سید حسین سیدی


بسم الله الرحمن الرحیم


ضرب المثل معروفی هست که می گوید: " هیچ کس به ماست (یا دوغ خود)  نمی گوید ترش است.  پیام کلی این ضرب المثل این است که هر کسی هر چیزی را که منفعت او است دوست داشته و بدی آن را نمی گوید، هر چند به دروغ هم باشد.
اگر به خیلی از منشا دروغها توجه کنیم؛ می بینیم که منشا اغلب آنها دوست داشتن چیزی یا کسی بوده است. گاهی انسان بخاطر دفاع از عملکرد رفیقش، برادرش، همسرش،همکارش و ... (که عملکرد مثبتی هم ندارد) نه تنها دروغ گفته، بلکه خود را هم به آب و آتش می زند.
 واضح است که این دروغها و توجیهات، بجز گناه کردن، چیز قابل توجه دیگری را برای انسان به ارمغان نمی آورد.
 
قرآن می فرماید: «الَّذینَ ضَلَّ سَعْیُهُمْ فِی الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ هُمْ یَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ یُحْسِنُونَ‏ صُنْعاً» آیه 104 سوره کهف

ترجمه آیه: (زیانکارترین مردم) آنها هستند که (عمر و) سعى‏شان در راه دنیاى فانى تباه گردید و به خیال باطل مى‏پنداشتند که نیکوکارى مى‏کنند. [1]

انسان با توجیه عمل دیگران، فکر می کند کار درستی انجام می دهد، لکن اینطور نیست.

البته گاهی انسان بین دروغ گفتن و دفاع نابجا از رفیقش یا فرزندش و ...، و بین وجدانش و دینش گیر می افتد، که اینجا هنر یک مسلمان نمود پیدا می کند.
سخن آخر اینکه: گاهی مواقع انسان بخاطردفاع نابجا ازعملکرد منفی رفیقش و مانند این، بسمت دروغ کشیده می شود که این اصلا مطلوب نیست. رفیقی و دوستی و صمیمیت سر جای خودش عالیست ولی دروغ خوب نیست.

پی نوشتها
1ــ ترجمه الهی قمشه ای ص304

برای مطالعه در مورد گناه دروغ، کلیک کنید


۳ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۴ خرداد ۹۵ ، ۲۰:۰۸
سید حسین سیدی