وبلاگ سید

وبلاگ سید به امید خدا، حاوی مطالب متنوع مذهبی با رویکرد قرآنی و حدیثی است.

وبلاگ سید به امید خدا، حاوی مطالب متنوع مذهبی با رویکرد قرآنی و حدیثی است.

وبلاگ سید

لبریز مطلبهای نو می باشد این وبلاگ ما
مقبول دادار توانا افتد این وبلاگ ما
دارد تنوع مطلبش، با رویکردی از حدیث
و رویکردی هم ز قرآن دارد این وبلاگ ما

امیّد دارم که نشیند ذائقه ات را رفیق
"حتما " نمی گویم و گویم شاید این وبلاگ ما

هر کس شود محبوب حق، او کار و بارش روبه راست
مقبول دادار توانا افتد این وبلاگ ما

سید

آخرین نظرات
نویسندگان

اقتصاد حلال

جمعه, ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۱۰:۳۳ ب.ظ



بسم الله الرحمن الرحیم

می گفت: دارم برای گذران زندگی سخت کار می کنم  و در این مدت همیشه سعی داشتم با اخلاق و وجدان کاری، یک لقمه نان حلال سر سفره خانواده ام ببرم، گفتم: خدا قوتت بده، خدا بازوانت را توانایی دهد.

نه جزءعبادت، امرار معاش حلال
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) می فرماید: «الْعِبَادَةُ عَشَرَةُ أَجْزَاءٍ تِسْعَةُ أَجْزَاءٍ فِی طَلَبِ الْحَلَال،[1]عبادت ده جز است که نه جز آن در کار و تلاش برای به دست آوردن روزی حلال است»
از آنجا که غذا خوردن باعث قوام انسان و منشاء تمام فعالیتهای او می شود، بنابراین حلال بودن آن اهمیت فوق العاده ای پیدا می کند.

اقتصادی که مبنایش دین خدا و کسب روزی حلال باشد؛ بدور از فساد اقتصادی و... است، بحث مفاسد اقتصادی و رانت خواری می تواند اقتصاد یک کشوررا فلج کند، از همین رو دین اسلام علاوه بر کار وتلاش بر تقوای الهی در امر اقتصاد هم تاکید دارد.

امام علی (علیه السلام) در حدیثی پارسایی را مکمل تلاش و کوشش مستمر در کارها (از جمله در کار اقتصادی) قلمداد می کند: «الْعَمَلَ الْعَمَلَ ثُمَّ النِّهَایَةَ النِّهَایَةَ وَ الِاسْتِقَامَةَ الِاسْتِقَامَةَ ثُمَّ الصَّبْرَ الصَّبْرَ وَ الْوَرَعَ الْوَرَعَ؛[2]کار کنید کار کنید و آن را به پایانش رسانید به پایانش رسانید و در آن پایداری کنید پایداری کنید ؛ آن گاه شکیبایی ورزید شکیبایی ورزید و پارسا باشید پارسا باشید».
این تاکیدات حضرت بر کار کردن همراه با صبر و به اتمام رسانیدن کار و داشتن ورع و پرهیزگاری، نشانه ی اهتمام پیشوایان ما هم به دنیا و هم آخرت است.

اسلام در هر کاری چنین دستوری می دهد ولی واضح است که کارهای اقتصادی بی نیاز از صبرو شکیبایی نیست، چه کسانی که به حقوق اندک حلال خود قانع نبوده و می خواهند یک شبه پولدار شوند، اینان ممکن است با این عدم صبر خود، به راههای خلاف برای کسب پول بیشتر (رشوه و ...) روی آورده و خدای ناکرده روزی خود را با مشکل شرعی مواجه سازند.

سخن آخر
دین اسلام به تامین امرار معاش و اقتصاد اهمیت فراوانی داده و کسب حلال را، نه جزء از ده جزء عبادت می داند.
 اقتصاد در نظر اسلام  باید همراه با معنویت و ترس از افتادن در کسب حرام باشد.

پی نوشتها
1ــ مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل ج‏13، ص 12
2ــ نهج البلاغة (للصبحی صالح) ص 252


برای مطالعه بیشتر در مورد اقتصاد اسلامی مراجعه شود به: سیاست های اقتصادی در اسلام، نویسنده: سعید فراهانی فرد، ناشر: مؤسسه فرهنگی دانش و اندیشه معاصر، چاپ اوّل: بهار 1381



موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۲/۱۰

نظرات  (۲)

کسب مال نامشروع و حرام را در واقع باید خط قرمز اقتصاد اسلامی دانست که البته حکمتهای عمیقی هم در آن نهفته است که واضحترین آن، رعایت حقوق همه و جلوگیری از دست‌درازی به اموال مردم است.
پاسخ:
سلام دوست عزیز
خدا همه ما را در کسب روزی حلال یاری رساند
۰۸ تیر ۹۵ ، ۰۵:۲۲ (وبگرد)گذری

واقعا فقط اگر کارخونه کارگری کرده باشید مخصوصا تو این ده دسال اخیر می فهمید چقدر ظلمه .

متن پایین رو بخون بگو ببینم رمقی میمونه طرف بتونه روزه بگیره با وجود زن و بچه نیاز به امرار معاش و کار کردن؟!

رمقی میمونه یا نه وجدانا اگر مسئولیت سیاسی نداشت وبلاگ میزدم این مطلب رو در یک پست ارائه می دادم امما سگ های رژیم خطرناکند و ممکنه با من برخورد کنند.ای نابود بشه این سیاست ها ای نابود بشه باعث و بانیش... بخون بخون مثل من کارگر نشی؛

دلیل اصلیش اینه که از یه کار گر یا خارج از توان کار می کشند(مثل سرعت خط تولید رو بالا بردن مثل آمار بیشتری ازشون خواستن مثل روز های تعطیل رو حذف کردن و ... که همش بخاطر اینه که تولید خودشون عقب نمونه وقتی که دم عید یک ماه جلوتر کارگران رو بیکار می کنند تا بهشون عیدی ندهند و کارگرای بیچاره یا نمیدونن برای چی دارند بیشتر کار می کشند یا مجبورند انجام بدهند چون به قدری بیکار زیاده پشت درب کارخونه چندین نفر منت همون کار زیاد رو هم می کشند)و یا جای یه سِمَت و مسئولیت یا در یک قسمت مشغول به کار شدن،ااز کارگردر چند سمت یا مسئولین کار می کشند.

 کارگر عنوان قسمتش در فیش حقوقی یک قسمت هست ولی در چند قسمت یا چند مسئولیت باید کار کنه و تاثیری در حقوقش هم نداره و این بخاطر این هست که مدیر کمتر نیروی کار جذب کنه و کارش با همون معدود نیرو ها راه بیفته و اعتراض باعث میشه کارگر کارش رو از دست بده.

بماند که بعضا کارگر امتحانی می گیرند و یک نصفه روز کار می کشند و ردش می کنند یا به قدری سخت کار میکشن کارگر خودش میره بدون دریافت وجه بخاطر هنوز قرارداد نبستن در روز های اول.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی